TRIO 9R-59 HF TUBE RECEIVER RESTORE.

Ενας παλιός συλλεκτικός VINTAGE δέκτης βραχέων-μακρών και μεσαίων κυμάτων απο την TRIO.Κάποιες φορές τον συναντάμε και πρός πώληση στο ebay.Αυτή την φορά ήρθε στα χέρια μου απο εναν φίλο και συνάδελφο ραδιοερασιτέχνη για την σχετική συντήρηση και επιστροφή του.
Είναι λαμπάτη κατασκευή εξ ολοκλήρου.Οι λυχνίες που χρησιμοποιεί είναι 5Υ3, 6ΑΚ5, 2x EBC91, 2x 6BE6, 2X 6BA6.
Δύο άντιγες.Μια για τα μεσαία και η άλλη για μακρά και βραχέα κύματα.Η παλιά και καλή δοκιμασμένη συνταγή εκείνης της εποχής..
Ομορφη κατασκευή απο όποια γωνία κι αν το δεί κανείς.
Αφαιρόντας την πρόσοψη και τα κουμπιά αποκαλύφτηκε ενα κομμάτι του δέκτη που ήταν καθαρό σαν καινούργιο.
Μετά απο την σχετική καθαριότητα το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε.
Εδώ διακρίνουμε τον πάτο του δέκτη.Υπάρχουν αρκετές τρύπες για εξαερισμό της συσκευής(όπως και στα πλάγια του κουτιού).Επίσης είναι κολλημένο και ενα μικρό χαρτί που δείχνει την θέση και τον τύπο της κάθε λυχνίας εσωτερικά.
Τα συντονιζόμενα κυκλώματα φτιαγμένα με τα υλικά της εποχής.Καλή και προσεγμένη κατασκευή.Το ίδιο ισχύει και για την καλωδίωση..
Ομορφος νυχτερινός,nostalgia,φωτισμός της κλίμακας με τις συχνότητες του δέκτη.All the money..
Οταν τον πρωτοάνοιξα διαπίστωσα οτι δεν είχε καθαριστεί ποτέ.Πάνω στην σκόνη ήταν γραμμένη η ιστορία δεκαετιών DXing.Πόσες φορές άραγε ξενύχτησε ο κάτοχος του για να συντονιστεί σε εναν μακρινό σταθμό;Πόσες αγωνίες και ευχαρίστηση εχει καταγραφεί πάνω σε αυτή την σκόνη αναρωτήθηκα οταν τον άνοιξα...
Ποιοτική κατασκευή με χοντρά τοιχώματα λαμαρίνας και εξαιρετικής κατασκευής μεταγωγούς διακόπτες που άντεξαν και αντέχουν αρκετές δεκαετίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: